събота, юли 31Актуални новини от София
Shadow

Мисис България Роксана Кирилова представя отлежало вино в Роженския манастир

Първото българско вино, отлежало в манастир, вече е факт. То бе представено публично от Мисис България Роксана Кирилова и бе създадено с благотворителна цел – да бъдат събрани средства за реставрация на стенописите на Роженския манастир.

„За мен е изключителна чест, че като Мисис България съм поканена от г-жа Маруся Осиковска – управител и собственик на “Златен Рожен”, да бъда част от тази стойностна и благородна кауза в подкрепа на българската история, култура и производство. Ще повторя думите на нашия класик Иван Вазов, че „България заслужава да се потрудим за нея”. Изцяло споделям тази мисъл и съм горда, че избрах да живея в прекрасната си родина, тук да отглеждам сина си, да се развивам като професионалист“, споделя Роксана Кирилова и допълва: „Опазването на нашата богата история зависи от нас самите. Земята ни е безценен рай, затова трябва да сме съпричастни към подобни каузи и да полагаме грижи за нейното развитие“, сподели Роксана Кирилова.

По молба на манастирското братство „Златен Рожен“ се ангажира с организирането и провеждането на кампанията и за манастирската квота от лимитираната серия от 300 бутилки премиум Каберне фран 2019. Всеки може да се присъедини към инициативата и да получи бутилка вино „Културно наследство“ и Дарителска грамота по два начина: като направи директно дарение от минимум 50 лв. към манастира по сметка и изпрати копие от платежното със заличени лични данни на Фейсбук страницата на „Златен Рожен“ или на The Wine Inside, или като го закупи от „Златен Рожен“ на цена от 50 лв., като го поръчате на тел. 0882 257 607 или на email: shop@zlatenrozhen.bg.

Сметката за превеждане на дарението към манастира е:

IBAN: BG83STSA93000014806034

BIC: STSABGSF

Св. Неврокопска Митрополия – Ц-ни настоятелства

Партида 561, Роженски манастир

Основание: „Културно наследство“ – възстановяване на стенописите

Цялата сума от всички постъпления се предоставят на Роженския манастир!

Отворете си на празника бутилка българско вино от серията „Културно наследство“ и подкрепете реставрацията на една от българските светини!

Източник: http://blife.bg