четвъртък, април 22Актуални новини от София
Shadow

Малчугани рисуваха в парка на Младост, включи се и баща на 6 деца (ВИДЕО)

Един куп майки с деца, провокирани от хубавото време, се събраха в парка на Младост 3 срещу общината и си спретнаха творчески ден. Малчуганите с тебешири в ръка изобразиха на асфалта как си представят любимия квартал – децата рисуваха слънца, къщички, морета, цветя, патета, самолети и каквото още им роди детското въображение.

Към малките творци се присъедини и един баща с четирима сина, които също се включиха в рисуването. Оказа че, че това е кандидатът за депутат от ПП Възраждане Николай Дренчев, който е баща на цели 6 деца. Той и неговите помощници нарисуваха огромен самолет. Дренчев е бил пилот на изстребител МИГ 23, а сега е предприемач и горд баща.  Майките веднага го затрупаха с въпроси, след като разбраха, че се кандидатира от 23-ти МИР.  Най-болната им тема се оказа липсата на адекватно осветление в района, неподържани детски площадки, липсата на асфалтирани улици до блоковете.

„Имаме кратери, не път, по-зле зме от военно поделение, кодето изпробват бомби. Имаме около 50-60 дупки и така е от около 10-години, откакто е построен блока, децата ходят целогодишно с гумени ботуши, чупят си колелетата в дупките, ние си пукаме гумите на колите. Постоянно пускаме жалби и към Столична община, и към кмета на Младост – нямам никакъв отговор. Решението е ние да си оправим пътя, като с наши средства си запълваме дупките“, недоволства Рени от 168 блок в Младост 1а.

„Запознат с проблема на блок 168, аз обикалям целия Младост и знам че има сериозни проблеми с инфраструктурата и че кварталът е неглижиран по отношение на бюджета, това естествено се прави с политически цели. Това, което Възраждане би предложило в този случай и не само за Младост, но и за цялата страна, е да се децентрализират бюджетите по такъв начин, че независимо дали хората са избрали кмет, угоден на политическата вихрушка или не, това да няма отношение към възможностите на гражданите да решат проблемите си на най-ниско ниво – по отношение на улица, образование на децата, детски площадки“ – каза Николай Дренчев за СофияИнфо.