неделя, октомври 17Актуални новини от София
Shadow

10 млн. лв. за ремонт на улици и булеварди в София даде кабинетът

С 10 млн. лева за Столичната община се отчетоха министрите от кабинета „Борисов-3“ месец преди парламентарните избори, стана ясно от едно от решенията на Министерския съвет.

„В тази безпрецедентна ситуация подкрепата от Министерския съвет ни дава възможност да се справим с предизвикателствата, без да натоварваме гражданите на София“, заяви кметът на София Йорданка Фандъкова, цитирана от правителствения пресцентър.

Финансовата помощ е за основен ремонт и изграждане на улици и булеварди, за улично осветление, светофарни уредби, релсов път, за развитие на системата за видеонаблюдение, за реконструкция на сграда на детска поликлиника и за придобиване на софтуер.

Общината ще пренасочи от бюджета си средства за градския транспорт, който има нужда от подкрепа заради намаления пътникопоток заради пандемията.

В рамките на заседанието на Министерския съвет кметът Фандъкова информира премиера Бойко Борисов, че Агенция „Пътна инфраструктура“ е подписала договор за изработване на Подробен устройствен план на Околовръстния път в участъка от АМ „Струма“ до булевард „Цар Борис III“.

Контрактът ще позволи на агенцията като възложител да обяви процедура за избор на изпълнител на разширяването в този участък на Софийския околовръстен път.