четвъртък, април 22Актуални новини от София
Shadow

Затегнати мерки за Трети март в София

При стриктно спазване на противоепидемичните мерки ще се проведат тържествените събития по случай Трети март. Националната служба за охрана (НСО) ще следи за осигуряване на сигурността на жителите и на гостите на столицата в сряда.

От 11.00 часа пред Паметника на Незнайния воин ще се състои церемонията за издигане на националното знаме на България. От 12.00 ч. пред сградата на Администрацията на Президента ще е тържествена смяна на гвардейския караул. Тържествената проверка (заря) е с начало 18.30 часа на пл. “Народно събрание”.

Гражданите, които желаят да наблюдават церемонията пред Паметника на Незнайния воин, ще имат достъп до събитието през контролно-пропускателни пунктове (КПП), организирани на ул. “Раковски” и “Оборище”, при ул. “Париж” и ул. “Шипка” и при южната страна на храм-паметника “Свети Александър Невски”.

За тези, които искат на живо да гледат тържествената проверка (заря) от 18.30 часа на пл. “Народно събрание”, ще бъде осигурен достъп през три контролно-пропускателни пункта.

Служителите на НСО ще извършват проверки за предмети и вещества на основание чл. 30, ал. 1 от Закона за Националната служба за охрана и при стриктно спазване на противоепидемичните мерки, съобщават от службата.

Гражданите ще бъдат проверявани с детектори за метал и скенери за огнестрелни и хладни оръжия, остри предмети, експлозиви и леснозапалими вещества, източници на йонизиращи лъчения, фойерверки и др. Граждани, които носят обемисти багажи, няма да бъдат допускани.