четвъртък, април 22Актуални новини от София
Shadow

Опашки пред „Пирогов“ за ваксина

Желаещи за ваксиниране в „зеления коридор“ и днес пред „Пирогов“, предаде репортер на БГНЕС.

От лечебното заведение вече съобщиха, че тази седмица от 9:00 до 17:30 ще се извършва имунизация и реимунизация на лицата, попадащи в четирите фази на Националния ваксинационен план, включително хората на и над 65 години и хронично болните. Когато във ваксинационните пунктове няма достатъчно желаещи от приоритетните фази I-IV от Националния план за ваксинация срещу COVID-19, ще се имунизират и непопадащи в целевите групи. В Пирогов зеленият коридор за имунизации с векторната ваксина се възстановява от 13 часа на 1 март във всички 6 ваксинационни пунктове.

алко след този час пред лечебното заведение желаещи да си поставят ваксина имаше.

В „зеления коридор“ да се ваксинира тук чакаше Николай. Той сподели, че опашката не върви много бързо. Николина видяла, че сравнително опашката не е много голяма. Тя чакаше да се ваксинира в „зеления коридор“. „Ще чакам докато ми дойде редът или докато има ваксини“, каза жената. „Минавах насам, видях опашката, предположих, че пак са пуснали „зелен коридор“ и реших да почакам“, каза Калина. Жената сподели, че вече няма предпочитания за ваксина. „Искам просто да си поставя ваксина и ако може да продължа живота си както преди и така. Очаквам да стане, аз поне ще го продължа, в смисъл – ще живея по-смело“, посочи тя. Сред тези, които чакаха за ваксина в „зеления коридор“ бе и проф. Николай Милошев, който потвърди, че чака на опашка, за да се имунизира.

Той решава, че трябва да се имунизира по две причини. „Едната е затова, че най-вероятно аз ще бъда предпазен, другата е, че колкото повече хора се ваксинираме, толкова по-бързо имаме шанс да спрем пандемията“, заяви професорът. /БГНЕС