петък, май 14Актуални новини от София
Shadow

Големи глоби за забавено снегопочистване

На почистващите фирми на АМ „Тракия” и на Софийски околовръстен път налагаме санкции на стойност 50 000 лева.

Това заяви на брифинг Георги Терзийски, председател на Управителния съвет на Агенция “Пътна инфраструктура”, предаде репортер на БГНЕС.

Това е за ненавременни действия при усложнената обстановка снощи в 20 ч. на АМ „Тракия” и през нощта за неизпълнение на дейности на околовръстния път на София. Общо глобата е 50 000 лева. На дружеството, поддържащо АМ „Тракия” е около 30 000 лв. и 20 000 лева на фирмата, осигуряваща снегопочистването на Софийския околовръстен път. Ще бъдем безкомпромисни към действията на снегопочистващите фирми, категоричен е Терзийски. Причините за забавяне на почистването са комбинирани, но дори малкото забавяне при такива условия води до бързо усложняване на ситуацията.

При предходната усложнена ситуация в Добрич и Варна също са наложени санкции в размер на 52 000 лева. Нека да е ясно, няма да има компромис с почистването на пътищата по републиканската пътна мрежа, отбеляза още Терзийски. Шофьорите да тръгват подготвени за път и за зимните условия, призова още той.

Водачите да не навлизат в аварийните ленти, когато има снегопочистване, а да бъдат търпеливи и да изчакват. Пътищата се обработват, единствено в момента има затворен път в област Разград, тъй като независимо, че снегът не е много, има снегонавявания поради силния вятър. Обстановката в Североизточна България предстои да се усложнява, каза още Георги Терзийски.