четвъртък, март 4Актуални новини от София
Shadow

Убиецът от „Надежда“ Викторио Александров получи 20 г. затвор

20 години затвор е общото наказание, което Софийският градски съд (СГС) наложи на Викторио Александров, който уби приятелката си Дарина Министерска и едногодишната им дъщеря Никол.

На 29 октомври 2018 г. той застреля с два куршума 23-годишната си приятелката Дарина в дома им на ул. „Бели Дунав“ в столичния кв. „Надежда“. Двамата имали и едногодишна дъщеря – Никол, която Александров застреля в главата 8 часа по-късно край София. Мотивът за двойното убийство бил, че Дарина му казала, че се разделят, а Александров не искал да позволи детето да бъде отглеждано от нейните родители – Георги и Ваня Министерски.

В края на делото той направи пълни самопризнания и каза, че съжалява, но през цялото време обвиняваше родителите на Дарина за причините да се стигне до трагедията.

Прокуратурата настояваше за най-тежкото наказание – доживотен затвор без право на замяна.

Съдът обаче наложи на Александров 15 години затвор за убийството на младата жена и 20 години за убитото дете. Отделно той беше осъден и на 1 година затвор затова, че след като убил Дарина, заплашил с пистолет таксиметров шофьор и го принудил да го закара до Долни Богров, където уби и дъщеря си.

Градският съд определи общо наказание от 20 години затвор при първоначален строг режим за трите престъпления. Освен това Александров беше осъден да плати и по 200 000 лева на родителите на Дарина.

Присъдата не е окончателна и може да бъде обжалвана и протестирана пред Софийския апелативен съд.

Източник: lex.bg