петък, януари 15Актуални новини от София
Shadow

Печка на клошарка подпали стара къща в София при „Петте кьошета“

Самонастанилата се в къщата, която горя в района на „Петте кьошета“ в София – 46-годишната Севинч Ахмедова обясни, че пожарът е възникнал от печка на дърва.

„Уплаших се от пожара и дори побегнах. Вече нямам и печка. Не знам как ще се справя“, каза тя пред БНТ. Жената все още обмисля дали да отиде в приют, когато ги отворят.

„Страшно е и е опасно, но и в приюта не е по-безопасно“, коментира жената, която живее в къщата от тази година и заяви, че и тази нощ ще пренощува в нея, а за утре, вече не знае.

Имотът е частна собственост на търговско дружество и този пожар не е първият. Често сградата се превръща и в дом на самонастанили се, както е и в този случай.

Обектът е бил регистриран като архитектурен паметник на културата и район „Триадица“ отдавна прави постъпления за връщането на предишния му статут. За да се осигури безопасността на преминаващите граждани покраий сградата, районната администрация постави навес, който да не позволява падането на мазилка и други строителни материали върху тротоара.