неделя, октомври 17Актуални новини от София
Shadow

И автобусни превозвачи подготвят протест през декември

Протест на автобусните превозвачи се готви през декември. Сред проблемите в бранша са нерегламентираният превоз на пътници, регламентът за тол таксите и субсидирането на сектора.

Магдалeна Милтенова – председател на Браншовия съюз за стопанска инициатива в транспорта: Десет месеца по-късно нито един от нашите проблеми не е решен. Основният бич за бранша е нерегламентираният превоз на пътници. Това, което трябваше да се направи, е Законът за автомобилните превози да бъде изменен. Към днешна дата той още не е финализиран. По отношение на криминализирането на нерегламентирания превоз нищо не се постига с административни мерки към настоящия момент. В крайна сметка добрите резултати все още не са налице.

Тя коментира и 7-процентното увеличение на цената на билетите.

Магдалeна Милтенова – председател на Браншовия съюз за стопанска инициатива в транспорта: 7% е прогнозната стойност, която е заложило Министерството на регионалното развитие и благоустройството, но ние смятаме, че увеличението ще бъде доста по-сериозно особено в слабо населените места, където пътникопотокът е много малък.

Магдалена Милтенова каза също, че протестът ще стартира на 13 декември.

 

източник: news.bnt.bg/снимка: БГНЕС