понеделник, юли 6Актуални новини от София

Жоро от „Остава“ с нов сингъл

“Претенциозен” е най-новият сингъл на  Жоро от група Остава, който той реализира с личния си, страничен музикален проект – HOMEOVOX.

Песента е четвърта по ред за бандата, която е съставена изцяло от страхотни музиканти – приятели и съидейници.

HOMEOVOX са: Георги Георгиев (Остава) – музика, текстове, вокали, китари, Петко Славов (Airbag) – бас китара, вокали, Калин Петров (Akaga, Slng) – клавишни, Мартин Профиров (PIF) – ударни, Боян Петков (Остава) – бас. Стилът им е смесица от инди, китарен поп и рок, с привкус на 80-тарско диско.

Музиката на сингъла „Претенциозен“ е на Георги Георгиев, текстът е негов и на Елин Рахнев, а аранжиментът на Homeovox.

Видеото на парчето е дело на младия, алтернативен режисьор Васил Валери Витанов. Оператор е Aлександър Бенев, а продуценти са Влади Герасимов и “handplayed productions”. Видеото e иронично, много сипатично и непретенциозно и с усмивка показва комлекса и лутанията на един съвременен, градски човек. В главната роля е младият и чаровен Мичел Мичев, който е завършил в Англия и се оказва професионален музикант по класическа и джаз кирата.

Песента „Претенциозен“ ще е част от предстоящия албум на HOMEOVOX, който се очаква да е готов през 2020 г. В него ще вземат участие още интересни приятели и съвременни музиканти като Стефан Вълдобрев, Ерсин (Jeremy?), Благо Анастасов( Hayes& Y)  и др. Място в него ще намерят и първите песни на HOMEOVOX  – “Само тя” (2001 г.), „Изгубен“ (2014 г.) и „Само ти“ (2017 г.).

 

източник: БГНЕС