неделя, февруари 17Актуални новини от София

Днес пускат движението по реконструирания бул. Шипченски проход

Днес се очаква да бъде пуснато движението по столичния булевард „Шипченски проход“. Това обяви още вчера зам.-кметът на София Евгени Крусев при проверка на ремонтните дейности. Той обясни, че до седмица трябва да приключи и реконструкцията на бул. „Асен Йорданов“.

Ремонтът на „Шипченски проход“ продължи повече от два месеца и половина. Крусев оправда забавянето заради поставянето на канализационни тръби. Пътните платна са изцяло обновени, а в момента това се прави и с трамвайните линии.

Зам.-кметът добави, че за ремонта и на двата булеварда са отделени 3 млн. лв. Той каза още, че по обектите се е работило и през нощта, когато се е асфалтирало.

„Трябва да отбележа, че под бул. „Асен Йорданов“ се изграждат нови водопровод и топлопровод, които са изцяло за „София тех парк“, уточни Крусев.

Той заяви, че в момента общината търси подходящо място, където туристически автобуси да паркират. В момента голяма част от тях го правят пред храм-паметник „Александър Невски“, но от следващата година започвало изпълнението на проекта за обновяване на градския център, където е предвидено това пространство да стане изцяло пешеходно.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *