вторник, юни 18Актуални новини от София

Фандъкова обещава пълно отваряне на Орлов мост до 22 август

Ремонтът на кръстовището на Орлов мост, който започна през уикенда, ще приключи най-късно на 22 август, обяви днес в интервю за бТВ кметът на София Йорданка Фандъкова. Тя съобщи, че вече е приключило полагането на стоманената мрежа в ремонтираните в момента две ленти в посока центъра, като днес ще се поства и първия слой асфалт.

Кметът апелира към всички шофьори при възможност да използват обходни маршрути. Фандъкова не се съгласи с критиките, че е било изчакано твърде дълго време за ремонта и така е изпусната възможността той да се направи в рамките на гаранцията от фирмата изпълнител.

„Гаранцията е изтекла отдавна, защото ремонтът е правен преди 11 години, нормалната гаранция е 7-8 години“, каза кметът на София. Йорданка Фандъкова поясни, че навремето фирмата, извършила ремонта, е санкционирана максимално за некачествената работа.

Тя каза, че ремонтът не е направен по-рано, защото преди изграждането на кръстовищата при телевизионната кула и Семинарията, които са ключови по обходните маршрути, ограничаване на движението на „Орлов мост“ е щяло да доведе до много по-голям хаос.

В отговор на въпрос, Йорданка Фандъкова обяви, че обновяването на ключовото кръстовище ще струва около 300 хиляди лева, като парите са от заделените за текущи ремонти през годината. Кметът каза още, че ремонтът на бул. „Прага“ се е удължил, заради цялостната подмяна на канализацията.

Фандъкова прогнозира, че до края на месеца ще приключат работите и там. Кметът обаче подчерта, че за нея е по-важно работата да се свърши качествено, дори да се забави малко. Йорданка Фандйкова обаче уточни, че ако забавянето е необосновано, фирмите получават санкции.

Кметът на София изрази притеснение за ситуацията в квартал „Овча купел“, където в момента има само един работещ вход-изход, но обеща, че ремонтът на бул. „Овча купел“ ще приключи много преди 15 септември, когато беше по план.

Йорданка Фандъкова каза още, че ще продължи монтирането на камери в София, като на финала е поръчка за 240 нови, като вървят и процедури за изглаждане на видеонаблюдение в кварталите „Красна поляна“ и „Миленков“. По повод инцидентите с дървета, кметът каза, че за две седмици са премахнати близо 300 опасни. С оглед на растителността по общинските терени били ангажирани всички служители на дирекция „Зелена система“ и наетите фирми. Тя призова и собствениците на частни терени също да направят подробен оглед.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *