сряда, юни 19Актуални новини от София

Софийските социалисти констатират протести и скандали около кабинета

„Денят се познава от сутринта. Първите 100 дни на едно управление са като сутринта. В рамките на това време констатираме протести и скандали“, коментира тази сутрин пред БНТ Калоян Паргов, лидер на БСП-София. Той каза още, че се наблюдава хаос и несправяне с проблемите на градската среда.

Лидерът на столичните социалисти твърди, че до голяма степен протестът на МВР е справедлив.

“В момента сме предложили на експертите да работят по алтернативния бюджет. Идеята е свързана най-вече с икономическата програма. Всичко, което е представено там, имам чувството, че са го писали чиновници, а ние имаме нужда от визионерски подход“, поясни Паргов.

Според него основният проблем на бизнеса е квалифицирана работна ръка.

„Рестриктивността в няколко поредни правителства на ГЕРБ доведе и до тези протести. В момента наблюдаваме същия подобен предпазлив подход. Преките вътрешни инвестиции намаляват в последните години, което показва, че бизнесът не вижда перспектива и сигурност и търси други възможности за съжаление извън България. Притеснително е, че над половината общини имат просрочени задължения. Решението е повече икономика, за да може да имаме по-активна социална политика и по-високи доходи, които хората очакват“, коментира Калоян Паргов.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *