понеделник, май 23Актуални новини от София
Shadow

Пилотът Николай Дренчев купи пясък и чакъл за изграждане на улица в кв. „Младост“

Пилотът на изтребител Николай Дренчев прие присърце каузата на три блока в „Младост“ 1 да си имат улица. Oткакто са се нанесли преди десетина години, жителите на блоковете 153, 156 и 168 вървят по кални пътища с дупки, както през Средновековието.

„Положението е трагично. На никой не му пука, че си чупим колите, че децата ни излизат с гумени ботуши до колене, за да не си изцапат дрехите, на никой не му пука всъщност, че нямаме асфалт в 21-ви век. Многократно сме писали до общината, отговор няма.“ – оплаква се Ренета (на снимката вдясно) от 168-и блок, майка на 3-годишно момченце. В блока има още близо 40 деца.

Всяка година живущите сами купуват чакъл, за да може по някакъв начин да стигнат до жилищните сгради. Потресен от случая, пилотът Николай Дренчев реши да помогне на тези бедстващи хора.

„Като баща на 6 деца не мога да остана безучастен и да гледам как майки с колички се опитват да преодолеят препятствията от дупки, пълни са кал“, сподели Дренчев.

Пилотът закупи чакъл и пясък и го дари на живущите. Те от своя страна пък решиха да се организират и да досъберат пари и за асфалтова настилка. Така след 10 години 153, 156 и 168 блок най-накрая ще минават по нормален асфалтов път.