понеделник, май 23Актуални новини от София
Shadow

Лонгборд, скейтборд, ролери и тротинетки ще се вихрят в центъра на София

Столичната община, заместник-кметът по транспорта Евгени Крусев и Центърът за градска мобилност (ЦГМ) организират тази събота, 12 август 2017 г., в София „БулевАРТ“ – поредица от събития за собствениците на лонгборд, скейтборд, ролери и тротинетки и техните приятели и почитатели. Това съобщиха от пресцентъра на ЦГМ.

В събота, под името „ТранСпорт на борд“, ще започне първото по рода си събитие, което има за цел да покаже, че София е и ще бъде модерен град, столица, в който има забавления и през горещото августовско лято.

От 10.00 до 16.00 часа на столичния бул. „Ал. Стамболийски“ всички любители на бордове, ролери, тротинетки, колела и други почитатели на модерния и еко начин за придвижване в града ще могат да карат свободно в участъка между булевардите „Княгиня Мария Луиза“ и „Христо Ботев“. Специално за тях тази част на булеварда ще е свободна от автомобили.

Ще се проведат майсторски демонстрации на ролери – представители на сдружение „Екстрийм скейт“ и звездите на новата световна мания – лонгборда, ще покажат на какво са способни. Младежите от LongDayBoarding ще преподават и безплатни уроци по борд каране на начинаещи. Млади стрийтарт художници ще покажат на живо върху пана от улични ремонти своята визия за модерна и вечно променяща се София. Сред тях са Виктория Котева и Радостин Неделчев – Чочо, който е и автор на логото на кампанията. На партито ще е и DJ Skrugie.

Специални шатри ще имат екипите от „Кахуна“, които ще предлагат бордове за свободно ползване и изпробване на спорта, а пък младежите от „Парашутка“ ще предоставят за изпробване самонадуваеми парашутни барбарони, които се пълнят с въздух за няколко секунди с няколко прости загребвания на въздух.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *