понеделник, май 23Актуални новини от София
Shadow

Класическа музика ще звучи високо на Витоша

„Сред дървета, цветя, тревички и горски същества добрички“ – така се рекламира поредната проява от популярните вече Концерти на възглавници, съобщава в. „Сега“. За трети път класическите концерти излизат в планината – в Детски екостационар „Бели брези“ на Витоша. Под мотото „Горски концерт на възглавници“ ще има изпълнения от камерен оркестър „Виртуози“. Ще прозвучат произведения от Григ, Чайковски, Пиацола и Вивалди, а възглавниците са гарантирани за първите 200 малки и големи зрители.

На 27 август от 11 часа на Детския екостационар „Бели брези“ оркестърът, ръководен от Санджар Сапаев, ще представи специална планинска програма. В нея са включени сюитата „Пер Гинт“ на Григ, „Лято“ от „Годишните времена“ на Вивалди (солист е Ивайло Данаилов) и още едно „Лято“ – на Астор Пиацола. Солистка ще бъде цигуларката Яна Зеленогорска.

Други акценти от програмата са „Лебедът“ из „Карнавал на животните“ от Камий Сен-Санс, както и части от балета „Лебедово езеро“ от Чайковски.

По традиция организаторите обещават да връчат медал „за най-послушен родител“, а след концерта малките зрители ще могат да се докоснат до всеки един от струнните инструменти, както и до изпълнителите. Стартът е още в 10:00 часа с разнообразни работилници и представяния на интересни идеи и услуги за родители и деца. След концерта за гостите ще бъдат осигурени вкусни и здравословни предложения за обяд сред природата.

Семейният билет е 30 лв., за възрастен и дете билетът е 20 лв., а за възрастен и две деца се заплащат 25 лева.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *