понеделник, май 23Актуални новини от София
Shadow

Борисов кара IT специалистите да следят за манипулации на вота

От вас, IT специалистите, искам да следите откъде ще дойдат манипулациите. Някой ми каза, че машините ще отчитат колко са преброили, но няма да се броят късчетата в урните. Машината могат да я изкарат с всякаква технология да даде някакъв резултат. Те се готвят да направят манипулации. Бдете, защото ще възникне проблем.

Това заяви лидерът на ГЕРБ и бивш премиер Бойко Борисов, който отново проведе среща с младежите от партията си. На видео, публикувано във фейсбук профила му, се виждат няколко младежи, всеки от които се представя и благодари на бившето правителство.

„Много съм притеснен за машините и машинното гласуване, защото усещам, че това ще бъде първият манипулиран вот в България, заради начина, по който виждам, че подхождат – много лежерно, по две минути дават на човек за гласуване“, каза още лидерът на ГЕРБ.

Той добави, че не знае възрастните хора и тези, които не са работили с машини, как ще се оправят. „Къде ще бъдат машините, колко допълнително ще сложат, кой ги пази в момента“, попита Борисов.

Бившият премиер добави, че вече няма никакво доверие на това правителство и е убеден, че няма да проведат честни избори.

„Какафонията става огромна, а единственото, което те желаят и говорят, е за подслушване. Вече 20 дни трябваше да кажат кой е подслушван и дали е подслушван“, подчерта още той.