петък, август 7Актуални новини от София

Излезе второто класиране на СУ

Резултатите от втория етап на класирането на кандидат-студентите в Софийския университет „Св. Климент Охридски“ за учебната 2020/2021 година бяха обявени днес, информира dir.bg.

4233 новоприети студенти са се записали или са потвърдили специалността, в която са класирани на първия етап. За втория етап на класирането са приети още 1027 студенти.

Запълнени след първия етап на класирането са специалностите „Европеистика“ с френски език, „Стопанско управление“ с немски език, „Скандинавистика“, „Хебраистика“, „Софтуерно инженерство“, „Кореистика“, „Африканистика“ и „Счетоводство, финанси и дигитални приложения“ на английски език.

Потвърждаването или записването на класиралите се от втория етап кандидати ще е от 15 до 17 юли, включително. Непотвърдилите от второто класиране кандидати губят правото си за участие в третото класиране, което е окончателно.

Записването се извършва в отдела „Студенти“ на факултета, в който кандидатите са приети. С цел ограничаване на опасността от разпространение на COVID-19 (коронавирус), записването на новоприетите студенти ще се извършва по график за отделните факултети и с график за Юридическия факултет на СУ.

Всички необходими документи за записването трябва да бъдат попълнени предварително. Студентската книжка се купува от книжарниците в Ректората и във факултетите.

Заплащането на семестриалните такси и на таксата за електронна студентска карта става единствено по банков път, с превод във всяка търговска банка по сметката на Софийския университет.

Третият етап на класирането ще се извърши на 21 юли. Срокът за записването е от 22 до 24 юли, включително. Резултатите от това класиране са окончателни.

10 664 са кандидатите, подали документи за прием в най-старото висше училище у нас – в Софийския университет „Св. Климент Охридски“.

На първо място сред посочените от най-много кандидати специалности е „Право“ (редовна форма на обучение). На второ място е „Психология“. Третото място заема специалността „Софтуерно инженерство“. На следващите места кандидатите са поставили специалностите „Графичен дизайн“, „Право“ (задочна форма на обучение), „Предучилищна и начална училищна педагогика“ (задочна форма на обучение), „Английска филология“, „Фармация“, „Международни отношения“, „Медицина“ и „Комуникационен мениджмънт“.