събота, май 30Актуални новини от София

Митничари в София задържаха 74 килограма контрабанден тютюн

Канал за разпространение на тютюн за наргиле  на територията на страната без валиден български бандерол бе разбит при обща акция на Агенция “Митници” и сектор “Икономическа полиция” към 07 РПУ – София.

На 30.03.2020 г. служители на ГД “Митническо разузнаване и разследване” и сектор “Икономическа полиция” извършват проверка на пратка в офис на куриерска компания. В рамките на контролните действия в кашон се установяват 39 пакета от 1 кг. тютюн за наргиле без бандерол. Стоката по товарителница е описана като въглени.

По случая е образувано досъдебно производство по описа на ГД МРР  под надзора на Софийска Районна Прокуратура.   В хода на разследването е извършено претърсване в частен дом в гр. София, където са открити още 35 пакета от 1 кг. тютюн за наргиле без валиден български бандерол.

В рамките на разследването от отдела по сигурността на куриерската компания е оказано съдействие като част от оперативното взаимодействие между митническата администрация и икономическите оператори за противодействие на незаконното разпространение на акцизни стоки.

По случая са установени лица, имащи отношение към извършеното престъпление.