вторник, септември 22Актуални новини от София

Операта ни подарява няколко спектакъла онлайн

Операта „Набуко“ от Верди в зрелищната постановка на Софийската опера на площад „Св. Александър Невски“ през 2016 г. ще бъде излъчена безплатно онлайн в програмата „Sofia Opera Pearls Streams“. Записът на представлението ще бъде достъпен на 29 март от 16 ч. в страницата на Операта във Фейсбук.  

В спектакъла участва Владимир Стоянов, един от забележителните баритони в света на операта, изиграл 20 от 27-те централни вердиеви роли. Участват още Роберто Скандюци, Сузана Брантини, Даниел Дамянов, Шай Блох, Кахабер Шавидзе, Красимир Динев и Силвана Пръвчева.

Постановката е на Пламен Карталов, диригент е Михаил Синкевич.

Софийската опера планира предлага още две заглавия в безплатната си онлайн програма. На 27 март, когато трябваше да се състои премиерата на балета „1001 нощ“ по музика на Фикрет Амиров и хореография на Елдар Алиев, трупата ще излъчи запис на балета „Баядерка“. Началото е в 17 ч. В спектакъла участва един от най-талантливите съвременни балетисти – премиер солистът на Мариинския театър Кимин Ким в ролята на Солор.

В събота, 28 март, отново в 17 ч., ще бъде излъчен запис от 2019 г. на „Трубадур“. Диригент – Лоран Кампелон, режисьор – Филипо Тонон.