неделя, март 29Актуални новини от София

В 4 града у нас има хора под карантина след завръщане от Италия и Китай

Около 10 души в четири града в страната са поставени под карантина, след като са се завърнали от Италия или Китай.

Трима са настанени в инфекциозното отделение на УМБАЛ „Свети Георги” в Пловдив, след като са били в Италия, съобщи д-р Моника Троянчева от РЗИ Пловдив, цитирана от БТА.

Става въпрос за една жена и двама мъже, които сами са потърсили консултация и хоспитализация. Пробите им са изпратени в София и се чакат резултатите. Засега тримата са изолирани и са под наблюдение в сравнително задоволително здравословно състояние.

Двама души са изолирани в инфекциозното отделение на бургаската болница, след като са се прибрали от Италия. 40-годишен мъж от община Несебър се е почувствал зле със познатите симптоми на грип – болки в гърлото и ставите, висока температура. Мъжът преди дни се е завърнал от Северна Италия. Същите симптоми след завръщането си от Милано е споделила и 20-годишна студентка. От лечебното заведение не коментираха случаите преди да излязат резултатите. Очакват се те да бъдат готови най-рано утре. Дотогава достъпът на хора до тях остава забранен.

В Хасково на трима души, завърнали се преди дни от Милано, е препоръчана 14-дневна домашна карантина, съобщиха от РЗИ – Хасково. Тримата – мъж, жена и дете, които не са семейство, нямат симптоми за заразяване с коронавируса. Мярката е превантивна, обясниха от инспекцията.

В Сливен има няколко изолирани граждани, които са се върнали от Китай. Хората нямат симптоми на коронавирус, но е задействана рутинната процедура за 14-дневна карантина. Състоянието им се следи всеки ден и според властите повод за притеснение няма.

 

снимка: iStock