неделя, март 29Актуални новини от София

Джамбазки: Не се чувствах пиян, изпих няколко чаши вино

Това каза пред Нова телевизия евродепутатът от ВМРО Ангел Джамбазки, който беше хванат да шофира автомобил след употреба на алкохол в началото на декември месец в Самоков.

Заместникът на Красимир Каракачанов заяви, че “е дал кръвна проба в Самоков, а не както се твърди във ВМА”. “Не съм толкова глупав да дам кръвна проба във ВМА”, каза още той и поясни, че “кръвната проба е направена след около час или половин час”. Ангел Джамбазки смята, че “човек се учи от това, което прави в живота”.

Евродепутатът бе глобен с 1000 лева и остана 12 месеца без шофьорска книжка. Отнеха му и 10 контролни точки. Първоначално пробата от направения му тест с дрегер показала 1,55 промила, което провинение се наказва със затвор. Час по-късно на Джамбазки му е взета кръвна проба в Самоков и изпратена за анализ в Окръжна болница в София, резултатът от нея е бил 1,08 промила етилов алкохол. Полицаите са установили още и липса на контролен талон. За това административно нарушение на Джамбазки му е наложена глоба от 10 лева.