сряда, юли 8Актуални новини от София

Положени са над 3 км тръби от водопровода Мало Бучино-Перник

Над 3 км тръби от водопровода Мало Бучино-Перник вече са положени, съобщи областният управител на Перник Емил Костадинов на проведеното днес заседание на Областния кризисен щаб. В изграждането на съоръжението са се включили и специалисти от Камарата на строителите, съобщава БНР. Работи се едновременно, както на самото шосе, така и на територията на село Големо Бучино и на град Перник.

Според създадената временна организация на движение и по настояване на жителите на селото, пътят Перник-Големо Бучино е отворен за автомобили сутрин и вечер.

През останалото време движението е разрешено за градския транспорт, училищния автобус, колите снабдяващи търговските обекти и за специализираните автомобили – линейки, пожарни и полицейски патрули.

С приключването на работата в този участък и преместването на строителите на нов, ще бъде въведена нова временна организация на движението, за което от Пътната агенция ще информират своевременно.

По информация на Емил Костадинов тръби за водопровода са доставени вече и на площадка в района на село Мало Бучино. Стартират и дейностите по изграждането на помпената станция и резервоара.