понеделник, юли 6Актуални новини от София

Видимостта в София е ограничена поради гъста мъгла

Столицата е обвита в гъста мъгла и това е причината видимостта да е намалена. Водачите трябва да шофират в повишено внимание, по-ниска скорост и да спазват по-голяма дистанция.

Вчера „Пътна полиция“ временно създаде изкуствена тапа в района от 34 до 24 км на магистрала „Тракия заради гъста мъгла.

Мярката бе предприета с цел избягване на пътни инциденти в участъка поради падналата изключително гъста мъгла – под 20 метра.
Екипи на „Пътна полиция“ на място насочваха трафика в една лента в участък с добра видимост. Полицията апелира водачите да шофират с повишено внимание, с по-ниска скорост и с по-голяма дистанция. Във вторник времето ще е облачно и мъгливо в равнините и покрай големите реки. В хода на деня облачността ще се разкъса от запад на изток, но следобед отново ще е значителна. Привечер са възможни слаби превалявания в Югозападна България – около Сандански и Гоце Делчев. Температурите днес – от 11 градуса в Северозападна България до 18 в източните райони. На местата ще има мъгли, а термометърът ще държи ниски температури по-дълго през деня. В планините ще е слънчево с повече облачност следобед и вечерта. По високите части температурите ще са около 5-6 градуса, в ниското – до 12. Най-топло във вторник следобед ще е около Черноморието – термометрите там ще показват 16-18 градуса.

източник: blitz.bg