петък, юни 5Актуални новини от София

Иновативна система брои посетителите на Женския пазар

Между 40 000 и 50 000 е броят на посетителите месечно на Женския пазар. Това сочат данните на нововъденото видеонаблюдение на най-големия  и стар пазар в София.

От два месеца там работи модерно видеонаблюдение и към системата за сигурност има Wi Fi с мощни рутери. Мрежата има големи възможности и брои посетителите на цялата територия на Женския пазар. Според IP адреса може да се види колко са българи и колко са чужденците. Системата за сигурност показва директно на гугъл картата и в кой сектори и магазини на пазара има най-голяма концентрация на посетители.

Иновативната система работи на пълни обороти вече два месеца. „Разглеждаме Женския пазар като градска територия, която е модерна и привлекателна за гражданите и вътре в нея живее пазарът“, гордее се с голямата промяна директорът на „Пазари Възраждане“ Драгомир Димитров. В цялото пространство на Женския пазар има поставени и два монитора – киоск и от тях българи и чужденци могат да получават пълна информация за София в различните сфери. Както е известно Женският пазар в София вече е една от локациите на туристите от чужбина. Продължава и инициативата всяка събота там да има фермерски пазар, който е придружен с много музика и демонстрации на проготвянето на различни кулинарни изкушени

източник: stolica.bg, снимка: БГНЕС