събота, юли 31Актуални новини от София
Shadow

Касиране на вота в София ще поискат от щаба на Мая Манолова

От щаба на Мая Манолова ще искат касиране на вота в София.

Една от основните причини е сериозното разминаване между предварителните и отчетените резултати. По думите на Манолова разликата между нея и опонента ѝ от ГЕРБ Йорданка Фандъкова се е стопила драстично за часове. Въпреки загубата, Манолова даде заявка, че остава в политиката.

Сериозно разминаване между предварителните и реалните резултати очерта Мая Манолова в края на изборната нощ. По думите ѝ разликата между нея и опонента от ГЕРБ Йорданка Фандъкова се е стопила драстично и то за часове. Въпреки загубата Манолова даде заявка, че остава в политиката.

В рамките на два часа разликата в битката за София се е стопила и от 12% е паднала до 3%, по думите на Мая Манолова. Въпреки това тя подчерта, че не я е страх от загубата и поражението. И открои кои, според нея, са лайтмотивите на вота в София – а именно нечестната игра и купуването на гласове.

По-късно вечерта председателят на инициативния комитет на Мая Манолова Никола Вапцаров не беше допуснат до зала „Арена Армеец“, където се приемат изборните книжа. Отказът му на достъп, както и огромната разлика между предварителните и отчетените резултати станаха повод за искане за касиране на вота от щаба на Манолова.

Манолова благодари на всички 170 000 души, които са я подкрепили в кметската надпревара. Според нея този вот е показал как пътят на едноличната власт може да бъде демонтиран. И затова даде и заявка, че ще остане в политиката.

 

източник: news.bnt.bg, снимка: БГНЕС