вторник, юни 18Актуални новини от София

СДВР прибра двама крадци на коли в Овча купел

Вчера на територията на столицата е проведена специализирана операция по противодействие на криминалната престъпност. В нея са участвали  служители от сектор „Престъпления свързани с МПС” и от сектор „СПО- Кобра” при СДВР. В хода й са задържани криминално проявените П.П./42г./, с прякор Пери и С.С./39г./, и двамата от София. Двамата са  заловени малко след полунощ, при опит да укрият в гаражна клетка на бул. „Овча купел” лек автомобил „Хюндай Санта Фе”, непосредствено след неговото противозаконно отнемане от ж. к. „Надежда 2”.

При задържането им те оказали яростна съпротива, което наложило употребата на физическа сила и помощни средства – белезници.

При последвалите процесуално-следствени действия в инкриминирания автомобил полицаите намерили и иззели устройство за заглушаване на GPS- сигнали, мобилни телефони и ръкавици. В така наречения работен автомобил, с който двамата се придвижвали, са открити ключове за автомобили, техническо устройство за привеждане на автомобили в движение, устройство за програмиране и „обучаване” на имобилайзери, бейзболни шапки.

П.П. е регистриран в полицията за престъпления, свързани с моторни превозни средства, а С.С.  – за кражби.  По случая е образувано досъдебно производство. След доклад на събраните материали в Софийската районна прокуратура мъжете са привлечени като обвиняеми за престъпление по чл. 346 от НК и с прокурорско постановление мерките са им удължени за 72 часа.

Работа по документиране на цялостната им престъпна дейност продължава.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *