понеделник, май 27Актуални новини от София

Очаквано ремонтът на Орлов мост предизвика задръствания

Големи задръствания се образуваха през целия ден заради ремонта на най-натовареното кръстовище в България – това на Орлов мост. Въпреки, че отпускарският сезон е в разгара си, частичното затваряне на едно от най-ключовите кръстовища в столицата предизвика напрежение сред шофьорите.

Тапата започва от района на Полиграфическия комбинат, където платното за движение се стеснява, като разстоянието от там до Орлов мост се изминава средно за 15-20 минути, а в пиковите часове може да достигне и до час.

Освен, че работната седмица вече започна, а началото на ремонта на Орлов мост бе още в събота, вчера беше затворена и тази част от площада, заради която на автомобилите им се налага да обикалят из малките улички докато успеят да се измъкнат от образувалия се лабиринт.

Очаквано, ремонтът на Орлов мост създава големи проблеми за шофьорите. Най-засегнати са тези които по няколко пъти на ден трябва да минат през задръстването , защото това им е работата.

Натоварени са и обходните маршрути по бул. „Драган Цанков“, бул. „Шипченски проход“ и бул. „Ситняково“. А автомобилите които идват от „Евлоги и Христо Георгиеви“, посока бул. България трябваше да избират или да завият наляво по „Иван Асен ІІ“ и да търсят вариант за излизане от лабиринта или да въртят по преките около ул. Оборище.

На част от автомобилите има се налагаше да заобиколят ремонта, като минат по локалното на „Цар Освободител“, после покрай Софийски университет и по ул. „Шипка“. След това обаче шофьорите не знаеха на къде да продължат.

Неделният дъжд забави ремонта, но ако времето се задържи без повече валежи, той ще приключи в срок.

„Асфалтът , който ще се положи ще бъде с полимерно модифициран битум, като настилката е оразмерена за изключително тежко движение и в комбинация с тази стоманена мрежа, това гарантира устойчивостта на настилката под влиянието на температурите“, съобщи заместник-кметът по транспорта Евгени Крусев.

Очаква се края на другата седмица кръстовището вече да бъде отворено и с нова настилка.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *