понеделник, май 27Актуални новини от София

Майката на изоставеното дете в Западен парк е задържана за 72 часа

Под ръководството и надзора на Софийска районна прокуратура се провежда разследване във връзка с изоставеното от майка му дете, съобщават от пресцентъра на прокуратурата.

Юлия Василева е привлечена като обвиняема на 12.08.2017 г. за това, че на 11.08.2017 г., в обедните часове, оставила детето си, на една година и половина, без надзор и достатъчна грижа в столичния Западен парк. По този начин обвинената Василева е създала опасност за неговото физическо развитие, доколкото детето е изоставено само, на земята, безпомощно с оглед възрастта му, без храна и вода.

Детето е било забелязано от случайни минувачи, които са сигнализирали органите на полицията. След проведени оперативно-издирвателни мероприятия от страна на полицейските органи при 07 РУ-СДВР е била установена майката на детето. Същата е неосъждана към настоящия момент.

На 14.08.2017 г. на Василева е предявено обвинение за престъпление по чл. 182, ал. 1 НК, за което са предвидени наказания „лишаване от свобода“ до 3 години и „обществено порицание“, като същата е задържана за срок до 72 часа с постановление на СРП. Разследването по делото продължава.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *