сряда, юли 8Актуални новини от София

Трима телефонни измамници се скрили в Самоков

Полицаи от Самоков задържаха трима мъже за телефонна измама. Сигнал за извършената измама е получен в полицията на 8 август, следобед, когато 80-годишна жителка на самоковското с. Доспей  се оплакала в полицейското управление , че по-рано през деня е била подведена по схемата „съдействие на органите на реда срещу телефонни измамници“. Възрастната жена изпълнила заръките на човек, представил се по телефона като полицейски инспектор и  оставила закачена  на дворната врата на имота си торбичка със  780 лв. в банкноти  по 10 лв.

По случая било образувано досъдебно производство. В резултат на предприетите незабавни действия криминалистите скоро установили участниците в измамата и задържали Ю.И. /38 г. / и Б. И./35 г./ от Самоков, криминално проявени и осъждани.

Изяснено е, че при изпълнението на престъпния сценарий двамата се придвижвали с лек автомобил  „БМВ 318И”,  предоставен им от Ш.Д./ 27г./, също от Самоков, и той криминално проявен и осъждан. Тримата са задържани в РУ за срок до 24 часа. У тях е намерена и иззета сумата, дадена от жената, както и три мобилни телефона. Извършени са необходимите процесуално-следствени действия под надзора на Районна прокуратура –  Самоков. Продължава работата за пълното документиране на случая.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *